- loas
- مهر 25, 1401
- 11:05 ق.ظ
- بدون دیدگاه
راه های تشخیص پنیر پیتزای فاسد
از کجا بفهمیم پنیر پیتزا خراب شده است؟ “ ظاهر و کپک”
پنیرها به ۳ دسته پنیرهای نرم (مانند پنیر پیتزا)، نیمهسفت و سفت دسته بندی میشوند، با جداکردن کپک از پنیر سفت، مصرف مابقی آن را امکانپذیر میکند.
بهدلیل رطوبت پایین پنیرها، کپک بهسرعت به سایر قسمت های آن منتقل نمیشود. اما اگر پنیر مورد نظر شما از بافتی نرم برخوردار باشد، سرعت رشد کپک افزایش خواهد یافت؛ به این معنی که درصورت فاسدشدن یا مشاهده کپک در پنیرهای نرم (پنیر پیتزا)، پنیر باید بهطور کلی دور انداخته شود و مصرف آن توصیه نمیشود.
اگر با ماهیت پنیرها آشنایی نداشته باشید، ممکن است درصورت مشاهده کوچکترین علائم خراب شدن پنیر یا کپک دچار نگرانی شوید و بخواهید آن را دور بیاندازید. بهتر است این کار را انجام ندهید؛ در مقابل اگر روی سطح پنیرتان کپک مشاهده کردید، به اندازه نیمسانت از آن قسمت را جدا کنید.
درصورت مشاهده کپک در بافت درونی پنیر پیتزا، بهتر است آن را دور بیاندازید، اما اگر در قسمت زیرین بخش جداشده آثاری از خرابی یا کپک مشاهده نکردید، میتوانید از باقی پنیرپیتزا استفاده کنید.از علائم فاسدبودن پنیر پیتزا، تنها دیدن کپک نخواهد بود؛ هنگامیکه پنیرپیتزا تغییر رنگ دهد، بهعنوان مثال کمرنگ یا تیره شود یا اگر بافت آن حالت اولیه را نداشته باشد، باید آن را علائم خراب شدن پنیرپیتزا دانست. همچنین، متورمبودن بستهبندی پنیرپیتزا هم میتواند حاکی از علائم خراب شدن پنیر باشد.
پنیر پیتزا کی خراب میشود؟
زمانی که روشهای قبل در تشخیص علائم خراب شدن پنیر پیتزا موثر واقع نشد، تنها راه باقیمانده برای یافتن علائم این است که پنیر را بچشید. توجه داشته باشید که درمورد برخی از پنیرها، چشیدن طعم آنها تنها راه تشخیص علائم خراب شدن پنیر پیتزا است.
برای این کار یک تکه کوچک از پنیر پیتزا را جدا و آن را مزهمزه کنید. اگر پنیر طعم ترشی داشت یا پس از خوردن، مزه تلخی در دهانتان احساس کردید، بهتر است آن را دور بیاندازید و از مصرف آن خودداری کنید.
بهطور کلی بهتر است برای تشخیص علائم خراب شدن پنیر پیتزا، پیش از چشیدن آن، تاریخ انقضا را بررسی کنید؛ چراکه یکی از پاسخهای این سوال که از کجا بفهمیم پنیر پیتزا خراب شده است، بررسی تاریخ انقضاست و نیازی به چشیدن آن نخواهد بود. پس از اتمام تاریخ انقضای پنیر، فقط آن را دور بیاندازید.
خرید آنلاین پنیر پیتزا از فروشگاه لوآس با تخفیف بیشتر
علائم مسمومیت با پنیر فاسد :
باور کنید که پنیر و سایر محصولات لبنی یکی از رایجترین مواد غذایی هستند که باعث مسمومیت میشوند و در موارد بدتر حتی میتوانند منجربه مرگ شوند. بنابراین بروز علائم فاسد شدن پنیر را جدی بگیرید.
یکی از مواد اصلی در فرآیند تولید پنیر، شیر است؛ اینکه بروز علائم خراب شدن پنیر، به شیر وابسته است یا خیر، بستگی به نوع شیر دارد. زمانیکه از شیر خام بهجای شیر پاستوریزه برای تهیه پنیر استفاده میشود، خطر مسمومیت غذایی بالا میرود؛ چراکه شیر خام ممکن است حاوی باکتریها، ویروسها و انگلهای مضر باشد که روند پاسوریزاسیون میتواند این موارد را از بین ببرد.
دانستن علائم خراب شدن پنیر، شما را از خوردن پنیر منقضیشده و فاسد باز خواهد داشت. به یاد داشته باشید، خوردن غذای خراب ممکن است بهقیمت زندگی شما تمام شود. ۴۰۰ نوع پنیر مختلف وجود دارد که ماندگاری آنها به نوع پنیر، روش تهیه و رطوبت موجود در آنها بستگی دارد.
معمولا هرقدر پنیر منسجمتر باشد، طول عمر بیشتری خواهد داشت. دلیل آن این است که باکتریها یک محیط مرطوب را برای رشد ترجیح میدهند. ازاینرو، پنیر سفت با رطوبت کمتر، ممکن است از رشد باکتریها جلوگیری کند و به نوبه خود باعث شود که پنیر برای مدت بیشتری تازه بماند.
بنابراین بهتر است قبل از استفاده از پنیر، آن را بهدقت بررسی کنید تا از بروز هرگونه مسمویت غذایی و بیماریهای پس از آن، جلوگیری شود.
علت صورتی شدن پنیر
شاید یکی از علائم خراب شدن پنیر پیتزا را رنگ صورتی بدانید و برای یافتن پاسخ سوال چگونه بفهمیم پنیر پیتزا خراب شده است، بهدنبال تغییر رنگ آن باشید. اما باید بدانید که صورتیشدن پنیر تحت تاثیر مادهای به نام آناتو است که در زمان طبخ پنیر بهکار برده میشود و جزوی جداناپذیر به حساب میآید. بنابراین برای یافتن پاسخ سوال چطور بفهمیم پنیر پیتزا خراب شده است، تنها بهدنبال تغییر رنگ پنیر به سبز یا قهوهای باشید.
زمانیکه نور به پنیر تابیده میشود، ماده آناتو موجود در فرمولاسون آن فعال خواهد شد و در طی فعالیت شیمیایی، سبب تغییر رنگ پنیر به صورتی میشود؛ پس نباید آن را یکی از علائم خراب شدن پنیر دانست.